Iskalnik
Iskalnik pnevmatik Dealer Finder

Novice

Menzies zmagal Baja 1000 in svetovno puščavsko prvenstvo 23

21. november 2023

Predsednik Toyo Tire Holdings of Europe, Kenta Kuribayashi, sporoča, da sta Bryce Menzies s sovoznikom Andyjem McMillinom in Tavo Vildósolo skupna zmagovalca 56. izvedbe SCORE Baja 1000 in svetovnega prvenstva v puščavi 2023 v svojem tekmovalnem terencu Toyo Tires.

Ein Bild, das draußen, Reifen, Landfahrzeug, Fahrzeug enthält.

Automatisch generierte Beschreibung

Ta prelomna zmaga je Menziesova prva zmaga na Baja 1000 v njegovi impresivni dirkaški karieri, ki je umeščena v močno leto, v katerem je končal s tremi skupnimi zmagami na štirih dirkah. Menzies #7 Red Bull/Toyo pnevmatike/KMC kolesa AWD Mason Motorsports Trophy Truck je začel Baja 1000 v najboljšem štartnem položaju in vodil pred skupino 30 tekmovalcev v razredu tovornjakov Premier Trophy. 22 ur, 35 minut in 33 sekund in 1310,94 milj (2109,75 km) pozneje je terenec #7 Trophy prečkal črto v Ensenadi, Kalifornija kot prvi. Ekipa se je zanašala na pnevmatike Toyo Open Country M/T-R,ki so jih pripeljale do cilja na prvem mestu. 

Poleg zmage je vključenih še nekaj drugih pomembnih rezultatov;

  • Christopher Polvoorde je s sovoznikoma Rayem Griffithom in Mikeom Walserjem zasedel tretje mesto v razredu Trophy Truck.
  • Gustavo Vildósola starejši je ponovno zasedel prvo mesto, tako je neporažen v tej sezoni in prvak v skupni sezoni v razredu SCORE Trophy Truck Legends.
  • Jason McNeil je osvojil skupni naslov v razredu Trophy Truck Spec.
  • Ekipa Block House Racing je zasedla prvo mesto v razredu SCORE Pro Stock UTV s terencem Can-Am Maverick R, pri oblikovanju katerega je sodeloval pokojni Ken Block. Hči Lia Block, žena Lucy Block in Rodrigo Ampudia so to edinstveno vozilo usmerjali do zmage. 

Če želite izvedeti več o liniji pnevmatik Open Country za lahka tovorna vozila in SUV-je, obiščite: Open Country (toyotires.eu).

Zadnje novice