Iskalnik
Iskalnik pnevmatik Dealer Finder

Novice

Zmaga v razredu na reliju Asia Cross Country

26. avgust 2024

Pnevmatike Toyo Tires Open Country M/T so zmagale v razredu na reliju Asia Cross Country 2024

Toyota Land Cruiser Prado 150, opremljena s terenskimi pnevmatikami Toyo Tires Open Country M/T za terence in SUV-e, je zmagala v svojem razredu v diviziji T1G (bencinska vozila) na 27. reliju Asia Cross Country (AXCR) 2024, ki je potekal od 11. do 17. avgusta na Tajskem.
(Levo: Zmagovalni FLEX SHOW AIKAWA Racing z ekipo TOYO TIRES, desno: Land Cruiser med dirko)

AXCR je največji mednarodni terenski reli dogodek v Aziji, ki ga je potrdila FIA. Ekipa »FLEX SHOW AIKAWA Racing in TOYO TIRES« je na dogodku sodelovala prvič po petih letih (nazadnje je sodelovala leta 2019). Letos je AXCR obsegal približno 2100 km od Surat Thanija na Tajskem do Kanchanaburija.

Voznik ekipe, Masato Kawabata, ambasador blagovne znamke Toyo Tires, je imel na začetku nekaj težav z avtomobilom, vendar je do petega dne dirkalnik popeljal na drugo mesto. Šesti in zadnji dan si je dirkalnik zagotovil prvo mesto, prečkal ciljno črto z 1 minuto in 30 sekundami prednosti pred naslednjim dirkalnikom in zmagal v svojem razredu.

Pnevmatike Open Country M/T, velikosti: LT265/70 R17, so pokazale odlične terenske zmogljivosti in prispevale k zmagi avtomobila v razredu.

Toyo Tires izboljšujejo zmogljivost pnevmatik za tovornjake in SUV-je tako, da v razvoj izdelkov vnašajo izkušnje sodelovanja na terenskih dirkah, ki potekajo v težkih razmerah, pri čemer uporabljajo znanje, pridobljeno z dirkanjem, za zagotavljanje višjih visokozmogljivih, visokokakovostnih in privlačnih izdelkov po vsem svetu.

[Komentar direktorja Shoja Aikawe]
»Ta zmaga je bila dosežena, ker je bila ekipa enbotna. Na AXCR smo prvič tekmovali leta 2011 in končno zmagali. Hvala vsem za podporo.«

[Komentar Masata Kawabata]
»To je bilo moje drugo tekmovanje v AXCR po petih letih, vendar je bil to težak reli zaradi kombinacije različnih dejavnikov, kot so okvare motorjev in strategije proge. Vendar pa smo vsakič, ko sem se pogovarjal s člani ekipe in sovoznikom, sprejeli ukrepe in lahko nadaljevali. Tudi pnevmatika Open Country ni povzročala težav niti na težkem reliju in spet sem spoznal, da gre za zanesljivo pnevmatiko. Rad bi se zahvalil podjetju Toyo Tires za to priložnost in vsem, ki so me podpirali. Najlepša hvala.«

■Pnevmatike serije Open Country
Open Country je vodilna blagovna znamka Toyo Tires za SUV-e. Znamka, ki je bila predstavljena leta 1983, je dosegla številne izjemne rezultate, z uspehi na reliju Dakar in BAJA 1000, ki veljata za najtežji mednarodni terenski dirki na svetu. Toyo Tires prenaša znanje, pridobljeno s temi izkušnjami, v razvoj izdelkov. Visoka osnovna zmogljivost, ki se goji z dirkanjem in agresivnim oblikovanjem vzorcev, je visoko cenjena na severnoameriškem trgu, domovini velikih terencev.

Na Japonskem so izdelki, ki uporabljajo »bele črke«, ki prikazujejo blagovno znamko in ime izdelka s tridimenzionalnimi belimi črkami na strani pnevmatike, zelo priljubljeni med zunanjimi in modno usmerjenimi uporabniki in vozniki, ki uživajo v prilagajanju.

Podrobnejše informacije o izdelku si oglejte tukaj:
Open Country

Zadnje novice