Iskalnik
Iskalnik pnevmatik Dealer Finder

Novice

Izboljšanje lastne tehnologije oblikovanja pnevmatik

18. julij 2024

Toyo Tire Corporation je uvedla sedmo generacijo visokozmogljivega računalniškega sistema *1 (HPC) za lastno visoko natančno platformo za oblikovanje pnevmatik »T-MODE«, ki vzpostavlja platformo za razvoj izdelkov za hiter razvoj pnevmatik z višjimi zmogljivostmi.
* 1) Izdelava Hewlett Packard Enterprise
 
Toyo Tires so določili superračunalnike kot osrednji vir za proizvodnjo pnevmatik in od njihove uvedbe pred 40 leti nenehno nadgrajujejo specifikacije. Toyo Tires prav tako samostojno razvija programsko opremo, ki se uporablja za analizo strukture pnevmatik, ki simulira strukturo pnevmatik in obnašanje vozila, da bi bolj znanstveno optimizirali izdelke za zadovoljitev povpraševanja na trgu. Leta 2019 je Toyo Tires vključil tehnologijo za podporo oblikovanju z uporabo tehnologije AI v konvencionalno osnovno tehnologijo oblikovanja pnevmatik z uporabo CAE*2 in jo razvil v novo platformo »T-MODE«.
* 2) Računalniško podprto inženirstvo.
Trenutno tehnološke inovacije, povezane z mobilnostjo naslednje generacije, kot so razširjena uporaba električnih vozil, tehnologija avtonomne vožnje in strategije SDV*3, napredujejo ena za drugo v fazo družbene uporabe. Za vsako vozilo so potrebne pnevmatike za hitro uresničitev zmogljivosti in funkcij, ki ta razvoj podpirajo, v prihodnosti pa bosta ključnega pomena še večja natančnost in hitrost pri oblikovanju.
* 3) Programsko določeno vozilo. Vozilo, katerega funkcije mobilnosti je mogoče posodobiti s posodobitvijo programske opreme.

Z uvedbo najnovejšega sistema HPC je Toyo Tires še dodatno optimiziral trenutno programsko opremo T-MODE, s čimer je skrajšal čas izračuna, ki ga zahtevajo oblikovalci, na manj kot polovico tistega, kar je bilo prej potrebno. Poleg tega se pričakuje, da bo pospešeno kopičenje simulacijskih podatkov izboljšalo napovedno natančnost »inverznega problema« modela globokega učenja, ki iz vrednosti zmogljivosti izpelje specifikacije oblikovanja, kot so struktura, oblika in vzorec pnevmatik. To je še izpopolnilo in izboljšalo odzivni sistem podjetja za uresničevanje tehnologij naslednje generacije.

Z dramatičnim povečanjem števila izvedenih obsežnih simulacij, kot so aerodinamične napovedi in napovedi lastnosti materialov, se pričakuje, da bodo kmalu uresničeni izdelki z odličnim kotalnim uporom in odpornostjo proti obrabi, ki so bistvene zahteve glede zmogljivosti pnevmatik EV. Pri razvoju pnevmatike velikega premera Open Country A/T III EV za EV tovornjake in SUV-e, ki je od februarja letos že v prodaji na severnoameriškem trgu, je platforma T-MODE močno spodbujala razvoj vsake zmogljivosti, ki je potrebna za dosego zastavljenega.

V skladu s hitrim razvojem digitalne tehnologije, ki je vključena v proces razvoja avtomobilov, si bo Toyo Tires še naprej prizadeval izboljšati natančnost oblikovanja in razvoja pnevmatik, skrajšati razvojni čas in izboljšati simulacijsko tehnologijo, kar bo privedlo do ustvarjanja naprednega ekosistema CAE.

 

Zadnje novice