Iskalnik
Iskalnik pnevmatik Dealer Finder

Novice

Zmaga na reliju Maroko 2024

18. oktober 2024

Toyo Tires je svoje pnevmatike Open Country M/T R, izdelane iz trajnostnih materialov, dobavil ekipi Team Land Cruiser Toyota Autobody (TLC) na reliju Maroko 2024, ki je potekal od petka, 4. oktobra do petka, 11. oktobra. Terenski avtomobil Toyota Land Cruiser 300GR je na afriškem reliju v svojem razredu zmagal.

Zmaga je dobljena v dveh razredih, oba sta tekmovala v dirkalnikih Land Cruiser 300 GR Sport. Dirkalnik #500, ki ga je vozil Ronald Basso, je zmagal v razredu FIA, medtem ko je dirkalnik #701 Akire Miure zmagal v razredu Open Auto na nacionalnem dogodku, ki je potekal istočasno na isti progi.

Maroški reli je del najvišje svetovne tekmovalne serije terenskih rally-raidov, svetovnega prvenstva v reliju, ki ga upravlja FIA. Dirka je običajno predhodnik relija Dakar, ki se odvija vsak januar, pri čemer številni vozniki sodelujejo pri končnih prilagoditvah svojih vozil in pnevmatik pred startom v Savdski Arabiji.

V podporo TLC-jevi ponudbi za 12. zaporedno zmago v razredu prvenstva v razredu Dakar Rally je bila pnevmatika Open Country M/T-R posebej razvita za zagotavljanje odličnega oprijema na težkih cestah s težkimi peščenimi sipinami.

Reli Maroko je naporna proga z 2468 dirkalnimi kilometri v petih zahtevnih etapah, ki jih morajo premagati udeleženci. Miura in Basso sta uspešno obvladala težke pogoje in zmagala v svojih razvrstitvah.

Izkušnje z uporabo Toyo Tires za izboljšanje razvoja pnevmatik za tovornjake in SUV-je so pridobili na terenskih tekmovanjih v težkih okoljih, s čimer so izboljšali zmogljivost pnevmatike. Podatki, pridobljeni z dirkanjem, prispevajo k razvoju izdelkov, ki zagotavljajo višjo zmogljivost, višjo kakovost in privlačne izdelke po vsem svetu.

Zadnje novice